PERSONAL | BRUIDSFOTOGRAAF | AMSTERDAM

Mijn eerste jaar als bruidsfotograaf.

Ik heb zojuist mijn eerste jaar als bruidsfotograaf afgerond. Het laatste pakketje met foto album, mooie foto’s en USB stick staat klaar om verzonden te worden. Daarmee is de missie bruidsfotograaf worden voor mij geslaagd!! Maar jeetje, wat was het een spannend jaar en wat ben ik blij dat het goed is gegaan, want eerlijk gezegd gingen er heel wat scenario’s door mijn hoofd. Bruidsfotograaf wordt je namelijk niet zomaar, dat is wel een vak apart!

 

Hoe ging dat dan?

Ooit riep ik heel hard dat ik absoluut geen bruiloften wilde gaan fotograferen! Fotograaf worden okay, bruidsfotograaf worden, no way! Dat was een ding wat ik zeker wist. De doem scenario’s vlogen me om de oren: wat als ik het ‘ja’ moment mis, wat als het te vroeg is dat ik al bruiloften ga fotograferen en ga zo maar door. Scenario’s die er niet echt aan mee hielpen om relaxed mijn eerste jaar als bruidsfotograaf in te gaan. Gelukkig had ik afgelopen winter voldoende tijd om me goed voor te bereiden. Zo volgde ik heel wat workshops, masterclasses bruidsfotografie en ging ik mentor sessies volgen bij de getalenteerde fotograaf Raisa Zwart, om sterker in mijn schoenen te staan. Om dichtbij mezelf te blijven en mijn eigen stijl, organiseerde ik samen met Malou 2 styled shoots. We hebben het concept helemaal ontwikkeld naar onze eigen ideeën en smaak. en werkte we samen met de perfecte leveranciers, waar we eerlijk gezegd zelfs een beetje tegenop keken. De 2 styled shoots moesten er voor gaan zorgen, dat ik klanten binnen kon gaan halen. Want zonder foto’s van bruidsparen, geen bruiloften natuurlijk!  Zo gezegd, zo gedaan, Malou en ik huurde een prachtige loft in het centrum van Amsterdam en zette op 1 dag maar liefst 2 styled shoots neer. Deze styled shoots hebben er voor gezorgd dat ik maar liefst 17 bruiloften binnen kon halen.

Natuurlijk was het niet allemaal rozengeur en maneschijn! De zomervakantie ging aan mijn neus voorbij, omdat ik volgepland stond met bruiloften en andere fotoshoots. Sommige vriendschappen kwamen op een wat lager pitje te staan. En verder was het vooral veel improviseren, met vallen en opstaan, maar het is me gelukt! Ondanks het gewoon ontzettend hard werken is, had ik deze ontwikkeling voor geen goud willen missen.

Mijn agenda stroomt trouwens voor 2019 weer lekker vol! Mocht je nog op zoek zijn naar een bruidsfotograaf en vrijblijvend kennis willen maken? Let me know! Ik wil jullie graag ontmoeten en alles horen over jullie trouwdag!

Ohw ja, door alle drukte ben ik gewoon vergeten deze styled shoot online te zetten! Geniet dus nu van deze mooie beelden.

 

Concept, styling & organisatie:Mariska Staal Fotografie & Malou van Boomhauer Photography   | Fotografie: Mariska Staal Fotografie | Bloemen: Ninja Floral Design  | Orhcideën: Ben van der Kooij|Locatie: Studio 13 | Jurk: Taft en Tule | Haar & MUA: Marianne Roza van Beautiful Bride Company  | Lint desing: Edenique ribbon design  | Modellen: Esmee Niezen & Chendo Klokkers via: Alpha Models |

no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *