TERUGBLIK OP 2018 | MARISKA STAAL FOTOGRAFIE | BENSCHOP

Terugblik op 2018.

Het einde van een jaar is altijd een mooi moment om even stil te staan en terug te kijken. Kijkend op wat je bereikt hebt en stil staan bij waar er nog verbeterd en geleerd kan worden. 2018 Was voor mij een bewogen jaar, een jaar waarin ik mezelf op persoonlijk vlak heel erg ontwikkeld heb en die vertaalslag ook heb weten te maken in mijn fotografie. Ik ben dichter bij mezelf dan ooit en dat zie ik terug in mijn fotografie. Het was een jaar van heel hard werken, nog steeds zoekende naar een balans tussen privé en mijn werk in. Maar daarin tegen heeft mijn passie om de liefde vast te leggen, het gewonnen van mijn onzekerheid. Iets waar ik heel erg blij mee ben!

Dit jaar mocht ik 19 bruiloften vast leggen, 15 bruiloften van mezelf en 4 als second shooter. Bijna allemaal bruiloften waarvan de ceremonie buiten plaats vond, best bijzonder dat ik zulke bruiloften aantrek, omdat het mijn eerste trouwseizoen was als fotograaf. Maar dit zijn wel de bruiloften waar ik erg blij van wordt en om sta te springen! Stiekem daar best trots op.

 

Love & familie shoots.

Ook heb ik veel love en familie shoot mogen doen. De liefde vastleggen is voor mij het meest mooie wat er bestaat. Het maakt voor mij geen onderscheid of ik een onwijs verliefd stelletje fotografeer of de liefde vast leg tussen moeder en kind. Een moment bevriezen voor eeuwig, een moment creëren met de juiste emotie, bij het mooiste licht, op een prachtige locatie. Dat is waar ik blij van wordt! Niet eenvoudig een kunstje vertonen wat ik steeds weer opnieuw kan doen, maar foto’s maken waar de liefde vanaf knalt!

 

Workshops en 1 op 1 mentor sessies.

In 2019 hoop ik het geven van mentorsessies te gaan uitbreiden en zal ik starten met het geven van groepsworkshops. Tijdens de mentorsessies en workshops zal ik echt al mijn kennis delen met jullie over bijvoorbeeld het aansturen van stellen, hoe je gebruik kan maken van het mooiste licht, maar zeer zeker ook over het nabewerken in Lightroom. Iets waar ik enorm naar uit kijk!

Als laatste wil ik graag iedereen bedanken voor de mooie samenwerkingen en het vertrouwen in mij als fotograaf. Op naar een mooi 2019, vol nieuwe ontwikkeling en energie!

Hier onder een aantal van mijn favorieten van het afgelopen jaar. Kijk mee en geniet van alle liefde!!

 

Liefs Mariska.

 

no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *