Deel deze blog

LOVESHOOT | WILCO & HENRIEKE | SOESTERDUINEN

Loveshoot — November 7, 2019

Een loveshoot kun je elk moment van de dag plannen, maar dat raad ik je eigenlijk af. Bij zonnig weer is het zonlicht overdag te hard om mooie foto’s te kunnen maken, zeker op open vlakte zoals in deze shoot. Harde schaduwen zorgen er voor dat je minder flatteus op de foto staat en dat willen we natuurlijk niet hebben. Plan je shoot daarom ongeveer anderhalf uur voor zonsondergang, zodat we kunnen fotograferen met het mooie zachte licht. Zo kunnen we ook de shoot eindigen met de laatste zonnestralen! Scroll zo even helemaal naar beneden om te zien hoe dat er uit ziet.

Met Wilco en Henrieke sprak ik af in de o zo mooie Soesterduinen. Een prachtige locatie met veelzijdige plekken in zowel schaduw als in de volle zon. Vooral die combinatie maakt deze locatie voor fotografen heel erg geliefd! Het zand zorgt voor een natuurlijke reflectie en zachte kleuren in de foto. Al met al een win win situatie om hier te shooten.

Met dit leuke stel trok ik er bijna anderhalf uur op uit. Terwijl we al kletsend de zandvlakte op lopen, scan ik altijd even snel de locatie om te zien waar het mooie licht valt. Op die plekken starten we de shoot. Omdat het natuurlijk best spannend is om op de foto te gaan, starten we simpel. Zo kunnen jullie rustig wennen aan de camera en kan ik zo nodig mijn plan van aanpak aanpassen op jullie indien dat nodig is. Want geen één fotoshoot is het zelfde en juist dat maakt mijn werk zo leuk! Mijn stellen zijn elke keer weer anders en ook al is de locatie het zelfde, het licht valt elke keer anders, wat steeds weer voor verschillende licht situaties zorgt. Al kletsend en lachend, lopen we de mooie plekjes af. Jullie zijn steeds meer relax en soms heb je niet eens door dat ik met mijn camera voor jullie neus sta, geweldig 😉 De shoot was natuurlijk al hartstikke leuk, maar omdat jullie zo relax zijn, kan ik van jullie de allermooiste plaatjes schieten! Je zal zien dat het allemaal vanzelf gaat en eigenlijk gewoon hartstikke leuk is om op de foto te gaan.

Denk je nu… Dat wil ik ook? Mail mij dan! Juist de in de herfst en winter is het licht prachtig voor een fotoshoot! Ik zie jullie heel graag voor mijn lens.